![]() |
Kestaneli Lahana Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Lahana DolmasıKestaneli Lahana Dolması tarifi - Kestaneli Lahana Dolması yapilisi ![]() Malzemesi: 1 adet orta boy lahana 1 bardak kestane içi 6 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu 3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz Tarifi: • Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın ![]() • Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın ![]() • Yaprakları uzun şeritler halinde kesin ![]() • Elinizin içi kadar parçalar yapın ![]() • Kenarda bekletin ![]() • Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin ![]() • Pirinçleri içine atın ![]() ![]() • Ocağın altını kısın ![]() ![]() • Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin ![]() • Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın ![]() • Bir kaşık dolusu harcı içine koyun ![]() • Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin ![]() • Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin ![]() • Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın ![]() ![]() • Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın ![]() • Soğuduktan sonra yaprakları atın ![]() • Dolmaları servis tabağına dizin ![]() |
![]() |
![]() |
|