Kestaneli Lahana Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Lahana DolmasıKestaneli Lahana Dolması tarifi - Kestaneli Lahana Dolması yapilisi ![]() Malzemesi: 1 adet orta boy lahana 1 bardak kestane içi 6 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu 3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz Tarifi: • Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın ![]() • Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın ![]() • Yaprakları uzun şeritler halinde kesin ![]() • Elinizin içi kadar parçalar yapın ![]() • Kenarda bekletin ![]() • Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin ![]() • Pirinçleri içine atın 10-15 dakika karıştırarak, kavurun![]() • Ocağın altını kısın İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin![]() • Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin ![]() • Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın ![]() • Bir kaşık dolusu harcı içine koyun ![]() • Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin ![]() • Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin ![]() • Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın 1 bardak su ilave edin![]() • Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın ![]() • Soğuduktan sonra yaprakları atın ![]() • Dolmaları servis tabağına dizin ![]() |
|
|
|