Ebegümeci Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebegümeci DolmasıEbegümeci Dolması Tarifi - Ebegümeci Dolması Nasıl Yapılır - Ebegümeci Dolması Malzemeleri EBEGÜMECİ DOLMASI Malzeme : 1 kg ebegümeci, 2 kaşık pirinç, 250 gr kıyma, 2 adet soğan, 1 kaşık yağ, yarım limon, maydanoz, tuz, karabiber Yapılışı: 1- Ebegümeciler, ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız 2- Etli dolma içini hazırlayınız 3- Haşlanmış ebegümecilere birer parça iç koyup sarınız 4- Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz 5- Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıkıp pişiriniz İçin Yapılışı: 1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz 2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz 3- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız 4- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız 5- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp ebegümeciyi doldurunuz |
|