Kara Lahana Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Lahana SarmasıKara Lahana Sarması Tarifi - Kara Lahana Sarması Yapılışı - Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kara Lahana Sarması Malzeme Listesi: 4 Demet Kara Lahana 200 Gr Yağlı Kıyma3 Parça Kuzu Gerdan 1 Su B Pirinç1 Su B Bulgur1 Çay B Yarma Mısır4 Soğan 1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber Salçası1 Çorba K Biber Püresi1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu Tuz Karabiber Sıvıyağ Su Hazırlanışı: Lahanaları haşlayıp soğuk suya sokuyoruz Soğanları ince bir şekilde doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz Kıymayı ekliyoruz![]() Maydanoz ve dereotunu ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz Yıkanmış pirinç, bulgur, yarma mısır, domates salçası, biber salçası ve biber püresini ilave ediyoruz![]() Tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz Yaprakların baş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz![]() Tencerenin tabanına parçalanmış kemikli kuzu gerdan ve lahana yaprakları koyuyoruz Sarmış olduğumuz sarmaları tencereye diziyoruz![]() Üzerine biraz sıvıyağ gezdiriyoruz Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirip servis ediyoruz
|
|
|
|