![]() |
Kara Lahana Sarması
Kara Lahana Sarması Tarifi - Kara Lahana Sarması Yapılışı - Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kara Lahana Sarması
Malzeme Listesi: 4 Demet Kara Lahana 200 Gr. Yağlı Kıyma 3 Parça Kuzu Gerdan 1 Su B. Pirinç 1 Su B. Bulgur 1 Çay B. Yarma Mısır 4 Soğan 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası 1 Çorba K. Biber Püresi 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu Tuz Karabiber Sıvıyağ Su Hazırlanışı: Lahanaları haşlayıp soğuk suya sokuyoruz. Soğanları ince bir şekilde doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. Kıymayı ekliyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Yıkanmış pirinç, bulgur, yarma mısır, domates salçası, biber salçası ve biber püresini ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz. Yaprakların baş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz. Tencerenin tabanına parçalanmış kemikli kuzu gerdan ve lahana yaprakları koyuyoruz. Sarmış olduğumuz sarmaları tencereye diziyoruz. Üzerine biraz sıvıyağ gezdiriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirip servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.