![]() |
Etli Sebze Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Sebze DolmasıEtli Sebze Dolması Tarifi - Etli Sebze Dolması Nasıl Yapılır - Etli Sebze Dolması Malzemeleri İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (ince kıyılmış) 2 adet orta boy patlıcan (enine 2`ye kesilmiş) 2 adet orta boy kabak (enine 2`ye kesilmiş) 3 adet orta boy domates 500 gr dolmalık biber 50 gr nohut (ıslatılmış) 300 ml su 3 çorba kaşığı tereyağı 3 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 75 gr pirinç (yıkanmış) 2 demet maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal Tuz, tane karabider (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Patlıcanları, düz bir zeminde hafifçe bastırarak ezip, içlerini yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Keskin kenarlı bir tatlı kaşığı ile kabakların içlerini dikkatlice boşaltın ![]() • Domateslerin 4 tanesinin üzerlerinden 0 ![]() ![]() ![]() ![]() • Dolmalık biberlerin sap kısmından içeri doğru hafifçe bastırarak veya sap kısmının etrafını keserek tohumlu kısmını çıkarın ![]() • Nohutların süzün ![]() ![]() ![]() ![]() • Nohutları süzüp, kağıt havlu üzerine alın ve kabuklarını temizleyin ![]() • Etlere suyun yarısını ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Tereyağını ısıtıp, soğanları katın ![]() ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek sırasıyla, etleri katıp 3-4 dak ![]() ![]() ![]() ![]() • Etli karışıma, nohut, pirinç ve maydanozu ekleyip, 1-2 kez karıştırın ![]() ![]() • Kalan zerdaçal ile arzu edilen miktada tuz ve karabiberi iyice karıştırın ![]() ![]() • Hazırladığınız harcı sebzelerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun ![]() ![]() ![]() • Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|