![]() |
Etli Sebze Dolması
Etli Sebze Dolması Tarifi - Etli Sebze Dolması Nasıl Yapılır - Etli Sebze Dolması Malzemeleri
İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (ince kıyılmış) 2 adet orta boy patlıcan (enine 2`ye kesilmiş) 2 adet orta boy kabak (enine 2`ye kesilmiş) 3 adet orta boy domates 500 gr dolmalık biber 50 gr nohut (ıslatılmış) 300 ml su 3 çorba kaşığı tereyağı 3 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 75 gr pirinç (yıkanmış) 2 demet maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal Tuz, tane karabider (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Patlıcanları, düz bir zeminde hafifçe bastırarak ezip, içlerini yumuşatın. Dikkatlice içlerini boşaltıp, ayırın. Kenarlarına hafifçe tuz serpip, 10-15 dak. dinlendirin ve iyice yıkayıp, ters çevirerek süzün. Patlıcan içlerini ince kıyın. • Keskin kenarlı bir tatlı kaşığı ile kabakların içlerini dikkatlice boşaltın. • Domateslerin 4 tanesinin üzerlerinden 0.5 cm kalınlığında kapak kesip, içlerini dikkatlice boşaltarak ayırın. Çıkardığınız içleri ince kıyın. Kalan domatesleri dolmaların üzerine kapak olacak şekilde iri doğrayın. • Dolmalık biberlerin sap kısmından içeri doğru hafifçe bastırarak veya sap kısmının etrafını keserek tohumlu kısmını çıkarın. • Nohutların süzün. Üzerlerine çıkıncaya kadar su koyup, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak. pişirin. • Nohutları süzüp, kağıt havlu üzerine alın ve kabuklarını temizleyin. • Etlere suyun yarısını ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. Gerekirse biraz daha su ekleyin. Pişince süzüp, suyunu ayırın. • Tereyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin. • Karıştırmaya devam ederek sırasıyla, etleri katıp 3-4 dak., patlıcan içlerini ilave edip, 3-4 dak., domates içlerini ekleyip, 5 dak. pişirin. • Etli karışıma, nohut, pirinç ve maydanozu ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal serpip, tekrar iyice karıştırın. • Kalan zerdaçal ile arzu edilen miktada tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımdan çok az miktarda patlıcan ve kabakların içlerine serpip, parmak uçlarınızla hafifçe ovun. • Hazırladığınız harcı sebzelerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Üzerlerini hazırladığınız domatesler ile kapatıp, tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız et suyunu ve kalan suyu gezdirin. • Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20- 25 dak. pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.