Mercimekli Lahana Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Lahana SarmaMercimekli Lahana Sarma Tarifi - Mercimekli Lahana Sarma Yapılışı - Mercimekli Lahana Sarma Nasıl Yapılır - Mercimekli Lahana Sarma Malzemeleri malzemeleri 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ince bulgur 1 küçük boy beyaz lahana 15 su bardağı su Yarım demet maydanoz 1 büyük soğan 2 çorba kaşığı domates püresi 1 çorba kaşığı nane 1 kahve fincanı zeytin yağı 1 limon Tuz karabiber Mercimekli lahana sarma hazırlanışı Mercimeği yıkayıp süzünSıcak suda yarım saat bekletinLahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın Maydanozu kıyınSoğanı soyup kıyınMercimeği bir kaba alınBulgur, maydanoz,soğan,salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırınLahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesinGeniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyinSarmaları dizip üzerine zeytin yağını gezdirerek dökünSu ekleyinSarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatınKısık ateşte 45 dakika pişirinIlık servis yapın |
|