Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Sumaklı Kuru Biber DolmasıEtli Sumaklı Kuru Biber Dolması Tarifi - Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Yapılışı - Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Sumaklı Kuru Biber Dolması Malzeme Listesi: 400 Gr Kuzu Eti1,5 Su B Pirinç2 Soğan 1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber Salçası1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Nane 1 Tutam Dereotu 2 Bağ Kuru Biber 3 Çorba K SumakSıvıyağ Tuz Karabiber Su Hazırlanışı: Kuru biberleri kaynar suda 5 dakika haşlıyoruz Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alıyoruz Kuzu etini satırla doğrayıp katıyoruz Soğanları ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz![]() Maydanoz, nane ve dereotunu doğrayıp katıyoruz Domates salçası, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz Haşlanan biberleri kesip açıyoruz İçlerine harcımızdan koyup sarıyoruz![]() Tencereye diziyoruz Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Tabağı ters çevirip üzerine koyuyoruz Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz Sumağın üzerine sıcak su döküyoruz![]() Dolmaların pişmesine yakın ıslatmış olduğumuz sumağı süzgeç yardımı ile sadece suyunu dolmaların üzerine döküyoruz ![]() Kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz
|
|
|
|