Satır Kıymalı Biber Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Satır Kıymalı Biber DolmasıSatır Kıymalı Biber Dolması Tarifi - Satır Kıymalı Biber Dolması Yapılışı - Satır Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Satır Kıymalı Biber Dolması Malzeme Listesi 350 Gr Kuş Başı Et1 Su B Pirinç1 Soğan 1 Çorba K Biber Salçası1 Çorba K Domates Salçası13 Biber 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Nane Tuz Karabiber Sıvıyağ Su Sosu İçin: 1 Tatlı K Un1 Çorba K Domates SalçasıSıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: Etimizi satırla incecik doğruyoruz Karıştırma kabımızın içerisine yıkanmış pirinçleri, etleri, salçaları, doğranmış soğanı, yağını, tuzunu ve karabiberini koyuyoruz İncecik doğranan dereotu, maydanoz ve naneyi de ilave edip harcımızı yoğuruyoruz![]() Sosu İçin: Tenceremize 1 tatlı kaşığı un koyup sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz Salçasını ve soğuk suyunu da koyarak sosumuzu hazırlıyoruz Biberlerin içerisini hazırladığımız harçla dolduruyoruz![]() Doldurduğumuz biberleri sosun içerisine alıyoruz Üzerine tabak örtüp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz
|
|
|
|