![]() |
Satır Kıymalı Biber Dolması
Satır Kıymalı Biber Dolması Tarifi - Satır Kıymalı Biber Dolması Yapılışı - Satır Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Satır Kıymalı Biber Dolması
Malzeme Listesi 350 Gr. Kuş Başı Et 1 Su B. Pirinç 1 Soğan 1 Çorba K. Biber Salçası 1 Çorba K. Domates Salçası 13 Biber 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Nane Tuz Karabiber Sıvıyağ Su Sosu İçin: 1 Tatlı K. Un 1 Çorba K. Domates Salçası Sıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: Etimizi satırla incecik doğruyoruz. Karıştırma kabımızın içerisine yıkanmış pirinçleri, etleri, salçaları, doğranmış soğanı, yağını, tuzunu ve karabiberini koyuyoruz. İncecik doğranan dereotu, maydanoz ve naneyi de ilave edip harcımızı yoğuruyoruz. Sosu İçin: Tenceremize 1 tatlı kaşığı un koyup sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Salçasını ve soğuk suyunu da koyarak sosumuzu hazırlıyoruz. Biberlerin içerisini hazırladığımız harçla dolduruyoruz. Doldurduğumuz biberleri sosun içerisine alıyoruz. Üzerine tabak örtüp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.