![]() |
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması TarifiMalzemeler 500 gr kavurmalık kuşbaşı et 1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 20 Adet kuru patlıcan Yeteri kadar tuz, karabiber 4 Adet soğan 1 Çay bardağı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı margarin 2 Çay bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı salça 1 Çay kaşığı fesleğen Hazırlanışı Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun ![]() Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin ![]() Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün ![]() Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun ![]() Tencereye yatık olarak dizin ![]() Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün ![]() Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın ![]() Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() 30 Dakika dinlendirip, servis yapın ![]() NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|