ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195106)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:16 PM

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
 
Malzemeler


500 gr kavurmalık kuşbaşı et

1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

20 Adet kuru patlıcan

Yeteri kadar tuz, karabiber

4 Adet soğan

1 Çay bardağı sıvıyağ

2 Çorba kaşığı margarin

2 Çay bardağı pirinç

1 Çorba kaşığı salça

1 Çay kaşığı fesleğen



Hazırlanışı


Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.


Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.


Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.


Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.


Tencereye yatık olarak dizin.


Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.


Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.


Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


30 Dakika dinlendirip, servis yapın.


NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.