![]() |
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişteli Yaprak Dolması TarifiMalzemeler 1 demet maydanoz 100 gr pirinç 3 orta boy soğan 750 gr yaprak 500 gr orta yağlı koyun kıyması Tuz, karabiber, nane yaprakları 1 kg yoğurt 250 gr margarin 1 torba erişte Hazırlanışı Soğanların kabukları soyulduktan sonra bunları ince ince kıyın ve yeteri kadar tuzla birlikte ovuşturun ![]() ![]() Yaprakları açtıktan sonra bunları ılık suda yarım saat kadar bekletin ![]() ![]() ![]() Erişteyi haşlayıp yağda pişirdikten sonra tabağa önce dolmaları üzerine suyunu dökün ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|