Bulgurlu Etli Kabak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Etli Kabak DolmasıGereçler: 5 Adet orta boy kabak 10 Silme Çorba K Pilavlık Bulgur150-200 gr Dana Kıyma1 Baş soğan Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1/4 Demet Maydonoz 2 Çorba K Domates SalçasıTuz,Karabiber,Kimyon, Nane ve arzuya göre acı pul biber Yapılışı: Kabaklar yıkanıp herbiri silindir şeklinde 3'e bölünecek ve oyulacak İnce kıyılmış soğan, maydonoz,salça,bulgur,kıyma,yağ ve baharatlar karıştırılır![]() Kabakların içleri doldurularak teflon tencereye dizilmek suretiyle yarım çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir dolmanız servise hazır alıntı |
|
|
|