Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kebabı, kuzu, soğan

Kuzu Etli Soğan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Soğan Kebabı



soğan kebabı nasıl yapılır - et yemeği tarifleri

MALZEMELER:


* Yarım kg arpacık soğan

* Yarım kg kuzu eti (yağsız)

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* Yarım yemek kaşığı domates salçası

* tuz, kırmızı pulbiber

* 1 çay kaşığı limon tuzu

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* zeytinyağı

YAPILIŞI:


1 Etleri kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin

2 Suyunu çekince zeytinyağı ekleyin, salçaları ve baharatını atıp 2-3 dakika kavurun

3 Üzerini geçecek kadar sıcak su katıp kaynatın, kapağını örtüp pişmeye bırakın Arada kontrol edin, gerekirse çok az miktarlarda sıcak su ekleyin Amaç etleri su bırakmadan pişirmek!

4 Soğanları tereyağında dirilikleri hafif gidene kadar çevirerek pişirin

5 Etler pişince soğanları ekleyin 2-3 dakika pişirip tuzunu ve limon tuzu katarak ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.