Gah Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gah Yahnisi![]() Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur![]() Malzemeler: 6 kişilik 1 adet Kuzu kol 1 yemek kaşığı margarin 2 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 su bardağı elma kurusu Hazırlanışı: Elma kurusunu geceden 2 su bardağı suyla ıslatın ve ıslatma suyunda haşlayın İri parçalara böldüğünüz kuzu etini 1 yemek kaşığı margarinle hafifçe pembeleştirin Diğer tarafta soğanı ayıklayıp mutfak robotunda kıyın Etlere ekleyin 2 su bardağı su koyup kısık ateşte 50 dk pişirin![]() İçine fasulyeyi katıp pişirmeye devam edin Pişme süresinin 60 dakikasında haşladığınız elma kurularını etlere katın 15 dk sonra ateşten alıp servis yapın alıntı |
|
|
|