![]() |
Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri Malzemeler 800 gr kemikli kuzu eti 10 adet taze soğan 5 diş sarımsak 1 demet taze nane 4 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (60 gr) 5-6 adet pazı yaprağ 3 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı un Tuz, karabiber Defne yaprağı 5-6 adet karanftf Yapılışı Etleri 1,5 litre suda karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 10-15 dk kadar haşlayın ![]() ![]() Kuru soğanı yarım ay şeklinde halkalar halinde kesin ![]() Pazı yapraklarını ayıklayın, büyük parçalar halinde doğrayın ![]() Taze soğanları 5 cm uzunluğunda kesin ![]() ![]() Etlerinizi bir tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Unu, 1/2 bardak suyla karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|