![]() |
Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri
Malzemeler 800 gr kemikli kuzu eti 10 adet taze soğan 5 diş sarımsak 1 demet taze nane 4 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (60 gr) 5-6 adet pazı yaprağ 3 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı un Tuz, karabiber Defne yaprağı 5-6 adet karanftf Yapılışı Etleri 1,5 litre suda karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 10-15 dk kadar haşlayın. Haşlama suyundan çıkartıp bir kenarda bekletin. Kuru soğanı yarım ay şeklinde halkalar halinde kesin. Pazı yapraklarını ayıklayın, büyük parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları 5 cm uzunluğunda kesin. Sarımsakları iri iri kıyın. Etlerinizi bir tencereye dizin. Halka soğanları, taze soğanların yarısını, sarımsakları, 1/2 demet naneyi ve ayıklanmış pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun, kısık ateşte 50-55 dk pişirin. Unu, 1/2 bardak suyla karıştırın. Kalan naneleri, taze soğanları ve sulandırdığınız unu, pişmesine yakın, etinize ekleyin. 2-3 daha pişirip, hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.