ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195034)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:32 AM

Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2
 
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri

Malzemeler

800 gr kemikli kuzu eti

10 adet taze soğan

5 diş sarımsak

1 demet taze nane

4 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (60 gr)

5-6 adet pazı yaprağ

3 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

Defne yaprağı

5-6 adet karanftf


Yapılışı

Etleri 1,5 litre suda karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 10-15 dk kadar haşlayın. Haşlama suyundan çıkartıp bir kenarda bekletin.

Kuru soğanı yarım ay şeklinde halkalar halinde kesin.

Pazı yapraklarını ayıklayın, büyük parçalar halinde doğrayın.

Taze soğanları 5 cm uzunluğunda kesin. Sarımsakları iri iri kıyın.

Etlerinizi bir tencereye dizin. Halka soğanları, taze soğanların yarısını, sarımsakları, 1/2 demet naneyi ve ayıklanmış pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun, kısık ateşte 50-55 dk pişirin.

Unu, 1/2 bardak suyla karıştırın. Kalan naneleri, taze soğanları ve sulandırdığınız unu, pişmesine yakın, etinize ekleyin. 2-3 daha pişirip, hemen servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.