Portakallı Dana Kuşbaşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Dana KuşbaşıPortakallı Dana Kuşbaşı Tarifi - Portakallı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Portakallı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Portakallı Dana Kuşbaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1,5 kg Banvit Kırmızı Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı un 500 gr domates (kabukları soyulmuş, her biri 4`e kesilmiş, çekirdekleri temizlenmiş) 5 sap taze fesleğen (yapraklanmış, ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1 adet portakal (kabuğu kibrit çöpü ebadında kesilmiş, suyu sıkılmış) 250 gr mantar (her biri 4`e kesilmiş) 5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyip, kalın dipli ve yayvan bir tencereye alın![]() • Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin![]() • Karıştırmaya devam ederek sarmısakları ekleyip, unu serpin Un altın sarısı renk alıncaya kadar kavurup ateşten alın![]() • Ete, soğanlı malzeme, domates, fesleğen, kekik, portakal kabuğu ve suyunu ekleyip, tuz ve karabiber serpin ve hafifçe karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, 1 saat veya 1 saat 15 dak pişirin![]() • Mantarları ilave edip, 15 dak daha pişirin![]() • Maydanoz serperek ve arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|
|