ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakallı Dana Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195010)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:36 AM

Portakallı Dana Kuşbaşı
 
Portakallı Dana Kuşbaşı Tarifi - Portakallı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Portakallı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Portakallı Dana Kuşbaşı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

1,5 kg Banvit Kırmızı Kuşbaşı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

3 çorba kaşığı un

500 gr domates (kabukları soyulmuş, her biri 4`e kesilmiş, çekirdekleri temizlenmiş)

5 sap taze fesleğen (yapraklanmış, ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kekik

1 adet portakal (kabuğu kibrit çöpü ebadında kesilmiş, suyu sıkılmış)

250 gr mantar (her biri 4`e kesilmiş)

5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış)

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Tarif:

• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyip, kalın dipli ve yayvan bir tencereye alın.

• Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.

• Karıştırmaya devam ederek sarmısakları ekleyip, unu serpin. Un altın sarısı renk alıncaya kadar kavurup ateşten alın.

• Ete, soğanlı malzeme, domates, fesleğen, kekik, portakal kabuğu ve suyunu ekleyip, tuz ve karabiber serpin ve hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, 1 saat veya 1 saat 15 dak. pişirin.

• Mantarları ilave edip, 15 dak. daha pişirin.

• Maydanoz serperek ve arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.