![]() |
Milföyde Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföyde Dana KuşbaşıMilföyde Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Dana Kuşbaşı Yapılışı - Milföyde Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Milföyde Dana Kuşbaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 kg Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 5 sap taze kekik (yapraklanmış) 1 çorba kaşığı tane karabiber 6 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı zeytinyağı 8 adet arpacık soğan (2`ye kesilmiş) 4 adet milföy hamuru 100 gr otlu peynir (ufalanmış) 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) Tarif: • Et, sarmısak, kekik, tane karabiberi iyice harmanlayın ![]() ![]() • Etlerin üzerlerine un serpin ve parmak uçlarınızla karıştırarak her taraflarını bulayın ![]() • Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() • Etleri tavadan alıp, aynı tavaya soğanları koyun ![]() ![]() • Aynı tavaya etleri ekleyin ![]() ![]() ![]() • Bir adet milföy hamurunu fırın kabınızın ebadından biraz daha geniş olacak şekilde inceltin ![]() ![]() ![]() ![]() • Milföyleri etlerin üzerine yerleştirip, kenarlarını içeri doğru kıvırın ![]() ![]() • Önceden ısıtılmış 1800C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|