ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföyde Dana Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195009)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:36 AM

Milföyde Dana Kuşbaşı
 
Milföyde Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Dana Kuşbaşı Yapılışı - Milföyde Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Milföyde Dana Kuşbaşı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

1 kg Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

5 sap taze kekik (yapraklanmış)

1 çorba kaşığı tane karabiber

6 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı zeytinyağı

8 adet arpacık soğan (2`ye kesilmiş)

4 adet milföy hamuru

100 gr otlu peynir (ufalanmış)

1 adet yumurta (hafif çırpılmış)


Tarif:

• Et, sarmısak, kekik, tane karabiberi iyice harmanlayın. Üzerini streç film ile örtün ve en az 2 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.

• Etlerin üzerlerine un serpin ve parmak uçlarınızla karıştırarak her taraflarını bulayın.

• Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler kahverengi oluncaya kadar pişirin.

• Etleri tavadan alıp, aynı tavaya soğanları koyun. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar altın sarısı renk alıncaya kadar soteleyin.

• Aynı tavaya etleri ekleyin. Tavaya kapak kapatın ve kısık ateşte 1,5 saat pişirin . 4 adet porsiyonluk fırın kabına paylaştırın.

• Bir adet milföy hamurunu fırın kabınızın ebadından biraz daha geniş olacak şekilde inceltin. Yarısına otlu peynirin 1/4`ünü serpip, kalan boş kısmı peynirlerin üzerine kapatın. Merdane ile, fırın kabı ebadından (her bir kenarından) 0.5 cm geniş olacak şekilde inceltin.

• Milföyleri etlerin üzerine yerleştirip, kenarlarını içeri doğru kıvırın. Fırça ile üzerlerine yumurta sürüp, ortalarını keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin.

• Önceden ısıtılmış 1800C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.