![]() |
Körili Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Dana KuşbaşıKörili Dana Kuşbaşı Tarifi - Körili Dana Kuşbaşı Yapılışı - Körili Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Körili Dana Kuşbaşı Malzemeleri Malzemeler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı zencefil (ince rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (dövülmüş) 200 ml ![]() 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış) 3 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri küp doğranmış) 400 gr nohut (konserve, süzülmüş) 8 sap maydanoz (iri doğranmış) Tuz, pul kırmızıbiber, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Hazırlanışı: Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek pul kırmızıbiber, zencefil, kimyonun yansı ve kişnişi serpip 30 san ![]() ![]() Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri katıp, etlerin renkleri değişinceye kadar, yaklaşık 6-7 dak ![]() ![]() Üzerine et suyunu gezdirip, tuz ve karabiber serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|