Acı Soslu Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Soslu BonfileAcı Soslu Bonfile Tarifi - Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Acı Soslu Bonfile Malzemeleri Malzeme Listesi 1,5 Çay Kaşığı Karabiber 1 Kilogram Bonfile 2 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber (Acı) 1 Adet Soğan 3 Diş Sarımsak 1 Yemek Kaşığı Salça 1 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Çay Kaşığı Tuz Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır? Eğer etleri bir gece önceden süte batırıp bekletirseniz etleriniz çok daha yumuşak olacaktır ![]() 1 Domates, biber, soğan, dilimlenmiş sarımsak, salça, tereyağı ve karabiberin hepsini rondodan geçirin![]() 2 Rondodan geçirilmiş malzemelerin üzerine yarım su bardağı su ekleyerek küçük bir sahanda ya da tavada 10 dakika kadar pişirin Fokurdamaya başladığında ateşten alın![]() 3 Fırınınızı 150 derecede ısıtmaya başlayın![]() 4 Bonfilelerinizi fırın tepsisine yayıp üzerine sosu boca edin![]() 5 Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin![]() 6 Fırından aldığınız etlerin üzerine tuz ve karabiber serpip servise alabilirsiniz![]() Not: Etlerin sertleşmemesi için pişerken tuz eklemeyip, tuzu piştikten sonra ekleyin ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|