Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, etli

Etli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar



Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri



Malzeme Listesi


100 Gram Margarin

1 Adet Kuru Soğan

Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)

1 Adet Domates (Büyük Boy)

1 Su Bardağı Su

1 Tutam Tuz

1 Tutam Karabiber

4 Adet Enginar (Büyük Boy)

1 Yemek Kaşığı Dereotu

2 Yemek Kaşığı Un

1 Adet Limon Suyu


Etli Enginar Nasıl Yapılır?


1 Domatesi küçük küçük doğrayın


2 Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın


3 Enginarları ayıklayın, 2 yemek kaşığı ve 1 adet limon suyunun içerisinde bekletin


4 Margarini bir tencereye alın ve eritin


5 Erittiğiniz margarinin içerisine küçük doğranmış soğanı, domatesi, kuşbaşı eti, tuzu, karabiberi ve 1 su bardağı suyu ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin


6 Pişirdiğiniz etleri unlu limon suyunda beklettiğiniz enginarların içerisine yerleştirin ve orta hararette enginarlar yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin


7 Üzerine 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.