ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194930)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:49 AM

Etli Enginar
 
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri



Malzeme Listesi


100 Gram Margarin

1 Adet Kuru Soğan

Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)

1 Adet Domates (Büyük Boy)

1 Su Bardağı Su

1 Tutam Tuz

1 Tutam Karabiber

4 Adet Enginar (Büyük Boy)

1 Yemek Kaşığı Dereotu

2 Yemek Kaşığı Un

1 Adet Limon Suyu


Etli Enginar Nasıl Yapılır?


1. Domatesi küçük küçük doğrayın.


2. Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.


3. Enginarları ayıklayın, 2 yemek kaşığı ve 1 adet limon suyunun içerisinde bekletin.


4. Margarini bir tencereye alın ve eritin.


5. Erittiğiniz margarinin içerisine küçük doğranmış soğanı, domatesi, kuşbaşı eti, tuzu, karabiberi ve 1 su bardağı suyu ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin.


6. Pişirdiğiniz etleri unlu limon suyunda beklettiğiniz enginarların içerisine yerleştirin ve orta hararette enginarlar yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin.


7. Üzerine 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.