Dana Puli ( Sebzeli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Puli ( Sebzeli)Gereçler: 800 gr dana puli ( arka bacağın üst kısmı) 250 gr arpacık soğan veya küçük soğan 2-3 adet yeşil biber 2-3 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı margarin Tuz-karabiber Maydanoz-dereotu Yapılışı: 1 Dana veya sığırın bacak tarafından çıkarılan puliyi irice parçalara böldürün Ayıklanmış soğan ve az suyla etleri çelik tencereyle ateşe koyup, önce harlı sonra kısık ateşte, 20 dk pişirin 2 Sebzeleri ayıklayıp irice doğrayın Yeterince sıcak su, tuz ve karabiberi etlere katın Kısık ateşte kaynatarak etlerin ve sebzelerin pişmesini sağlayın![]() 3 Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin Not: Dana puliyi mantarlı da yapabilirsiniz 250 gr mantar yeterlidir Limonlu ve tuzlu suda haşlanmış mantar ete katılır![]() alıntı |
|
|
|