ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Puli ( Sebzeli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194929)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:49 AM

Dana Puli ( Sebzeli)
 
Gereçler:


800 gr dana puli ( arka bacağın üst kısmı)

250 gr arpacık soğan veya küçük soğan

2-3 adet yeşil biber

2-3 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç

1 yemek kaşığı margarin

Tuz-karabiber

Maydanoz-dereotu



Yapılışı:


1. Dana veya sığırın bacak tarafından çıkarılan puliyi irice parçalara böldürün. Ayıklanmış soğan ve az suyla etleri çelik tencereyle ateşe koyup, önce harlı sonra kısık ateşte, 20 dk pişirin.


2. Sebzeleri ayıklayıp irice doğrayın. Yeterince sıcak su, tuz ve karabiberi etlere katın. Kısık ateşte kaynatarak etlerin ve sebzelerin pişmesini sağlayın.


3. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.

Not: Dana puliyi mantarlı da yapabilirsiniz. 250 gr mantar yeterlidir. Limonlu ve tuzlu suda haşlanmış mantar ete katılır.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.