Fırında Soslu Bonfile |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soslu BonfileFırında Soslu Bonfile Tarifi - Fırında Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Fırında Soslu Bonfile Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Parça Bonfile (Orta Büyüklükte) Fırınlama Sosu; Yeterince Tane Karabiber (Taze Çekilmiş) 1 Çay Kaşığı Tuz Yarım Su Bardağı Su (Oda Sıcaklığında) 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Salça 2 Diş Sarımsak 1 Adet Soğan (Orta Boy) 2 Adet Domates (Orta Boy) Fırında Soslu Bonfile Nasıl Yapılır? 1 Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun, 2 Biberleri yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkarın 3 Soğanın ve sarımsağın dış kabuğunu çıkarıp yıkayın 4 Hazırladığınız malzemeleri 2-3 parçaya bölerek robot yada rondonun içerisine atın 5 Robottaki malzemelerin üzerine salça, tereyağ, tuz ve biberi ekleyip 1-2 dakika püre kıvamına gelene kadar karıştırın 6 Üzerine yarım su bardağı su ilave edip bir kez daha karıştırın 7 Bonfileleri yayvan (üst üste gelmeyecekleri) bir fırın kabına yan yana dizin 8 Etlerin üzerine hazırladığınız soso döküp yayın 9 Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın 10 150 derece fırında en az 2,5 saat pişirin Not: 1 Bu tarifin lezzeti hem ağır pişmesinden hemde sosundan gelmekte, sosun vazgeçilmezi elbette tereyağı Eğer iz yemeğin bu şekilde ağır olacağını düşünüyorsanız yerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilir dilerseniz 1-2 çay kaşığı tereyağı lezzet için içerisine atabilirsiniz 2 Bu tarif ile misafirlerinize ne servis edebileceğinizi düşünüyorsanız et yanına yakışır menümüzü kontrol etmenizi tavsiye ederiz Afiyet Olsun |
|