Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börülceli, eti, kuzu, taze

Taze Börülceli Kuzu Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Börülceli Kuzu Eti



Gereçler:


600 gr kuşbaşı kuzu eti

2 orta boy soğan

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

1 tepeleme çay kaşığı kırmızıbiber 1 adet taze kırmızıbiber

300 gr taze yeşil börülce

1/ 2 bardak şarap+ 1/ 2 bardak su

Tuz-biraz maydanoz



Yapılışı:


1 Etleri 3 cm büyüklüğünde doğratın Soğan ve sarmısakları irice kıyın


2 Etleri, kızdırılmış yağda 2 dakika kavurun Sonra soğan ve sarmısağı katın dakika sonra da salçayı koyup 2 dakika daha karıştırarak pişirin


3 Doğranmış kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızıbiber, şarap ve su ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin Ayıklanmış börülceleri katın ve 15 dakika daha pişirin Üzerine maydanoz serpin ve beyaz pilavla servis yapın







alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.