ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Börülceli Kuzu Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194920)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Taze Börülceli Kuzu Eti
 
Gereçler:


600 gr kuşbaşı kuzu eti

2 orta boy soğan

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

1 tepeleme çay kaşığı kırmızıbiber 1 adet taze kırmızıbiber

300 gr taze yeşil börülce

1/ 2 bardak şarap+ 1/ 2 bardak su

Tuz-biraz maydanoz



Yapılışı:


1. Etleri 3 cm büyüklüğünde doğratın. Soğan ve sarmısakları irice kıyın.


2. Etleri, kızdırılmış yağda 2 dakika kavurun. Sonra soğan ve sarmısağı katın. dakika sonra da salçayı koyup 2 dakika daha karıştırarak pişirin.


3. Doğranmış kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızıbiber, şarap ve su ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ayıklanmış börülceleri katın ve 15 dakika daha pişirin. Üzerine maydanoz serpin ve beyaz pilavla servis yapın.







alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.