Kuzu Kapama 3 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kapama 3Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri 1 kg kuzu eti (5 eşit parçaya bölünmüş) tuz karabiber 3 bardak su 25 adet yeşil soğan 2 tane iri marul 3 bağ dereotu Etleri üzeri örtülünceye kadar su dolu bir tencerede harlı ateşe oturtun Tam kaynama sırasında ateşten alıp soğuk suyla yıkayın Başka tencereye alıp tuzunu biberini ve suyunu koyun Soğanların başlarını atıp yeşil kısımlarını 5 er santim uzunluğunda doğrayın Marulları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün, kaynar suda, soğanlarla birlikte 2-3 dakika haşlayın Tamamen susuz olarak etlerin üzerine yayıp, dereotu da serperek ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirin |
|