Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu

Kuzu Kapama 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapama 3



Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri

1 kg kuzu eti (5 eşit parçaya bölünmüş)

tuz

karabiber

3 bardak su

25 adet yeşil soğan

2 tane iri marul

3 bağ dereotu


Etleri üzeri örtülünceye kadar su dolu bir tencerede harlı ateşe oturtun Tam kaynama sırasında ateşten alıp soğuk suyla yıkayın Başka tencereye alıp tuzunu biberini ve suyunu koyun Soğanların başlarını atıp yeşil kısımlarını 5 er santim uzunluğunda doğrayın Marulları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün, kaynar suda, soğanlarla birlikte 2-3 dakika haşlayın Tamamen susuz olarak etlerin üzerine yayıp, dereotu da serperek ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.