ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Kapama 3 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194917)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Kuzu Kapama 3
 
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri

1 kg. kuzu eti (5 eşit parçaya bölünmüş)

tuz

karabiber

3 bardak su

25 adet yeşil soğan

2 tane iri marul

3 bağ dereotu


Etleri üzeri örtülünceye kadar su dolu bir tencerede harlı ateşe oturtun. Tam kaynama sırasında ateşten alıp soğuk suyla yıkayın. Başka tencereye alıp tuzunu biberini ve suyunu koyun. Soğanların başlarını atıp yeşil kısımlarını 5 er santim uzunluğunda doğrayın. Marulları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün, kaynar suda, soğanlarla birlikte 2-3 dakika haşlayın. Tamamen susuz olarak etlerin üzerine yayıp, dereotu da serperek ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.