Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elbasan, tavası

Elbasan Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tavası



elbasan tavası nasıl yapılır - elbasan tavasının yapılışıMalzemeler:


* 6-7 parça kemikli kuzu kol eti,

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı,

* 1 çay kaşığı tuz, karabiber,

* 1 kg tatlı, susuz yoğurt,

* 1 su bardağı un

* 5 adet yumurta

* 1 su bardağı et suyu,

* 1 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:


* Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın Etleri kızgın yağda çevire çevire 4-5 dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serpip 5-6 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte, 60-70 dakika kadar pişirin


İsterseniz haşlama işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz Etlerin iyice haşlanıp kemiklerinden ayrılacak hale gelmesi gerekir


* Etlerin suyunu iyice süzün


* Tatlı yoğurdun susuz kısmından alıp derin bir kaba aktarın Unu ve yumurtaları ekleyin Et suyunu ve limon suyunu da ilave edip malzemeleri iyice çırpın


* Etleri fırına dayanıklı bir kaba dizip üzerine muhallebi kıvamındaki yoğurtlu sosu aktarın Üzerine de 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin


* Yemeği 175 dereceye ve alt- üst konuma ayarladığınız fırında üzeri iyice sararıncaya kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın Ilık olarak servise sunun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.