![]() |
Salçali Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salçali Biftekmalzemeler 4 dilim biftek, 2 adet patates, 4 adet arpacık soğan, 4-5 küp domates püresi, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 türk kahvesi fincanı süt, 1 çay kaşığı şeker, 1 tutam adaçayı, 1 dal biberiye, Zeytinyağı, Tuz, Su Hazırlanması: Soğanlar, adaçayı ve biftekler 2 su bardağı su ile beraber düdüklü tencerede yarım saat haşlanır ![]() Bu arada patateslerin kabukları soyulup biberiye ile beraber tuzlu suda haşlanır ![]() Salça ve domates küpleri zeytinyağında kavrulur ![]() Biftekler ve patatesler ilave edilip üzerine kaynatılan etin suyundan ve süt konulup kısık ateşte çekene kadar pişirilir |
![]() |
![]() |
|