![]() |
Salçali Biftek
malzemeler
4 dilim biftek, 2 adet patates, 4 adet arpacık soğan, 4-5 küp domates püresi, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 türk kahvesi fincanı süt, 1 çay kaşığı şeker, 1 tutam adaçayı, 1 dal biberiye, Zeytinyağı, Tuz, Su Hazırlanması: Soğanlar, adaçayı ve biftekler 2 su bardağı su ile beraber düdüklü tencerede yarım saat haşlanır. Bu arada patateslerin kabukları soyulup biberiye ile beraber tuzlu suda haşlanır. Salça ve domates küpleri zeytinyağında kavrulur. Biftekler ve patatesler ilave edilip üzerine kaynatılan etin suyundan ve süt konulup kısık ateşte çekene kadar pişirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.