![]() |
Mengen Kuzu Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mengen Kuzu Güveçgüveç nasıl yapılır - kuzu güveci tarifi - mengen güveci6 KİŞİLİK MALZEMESİ: 1 ![]() ![]() 300 gr ![]() 5 diş sarımsak 4 dolma biber 1 tatlı kaşığı kekik varsa mantar 1 yufka 1 kepçe margarin tuz ![]() Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri güvece koyup içine arpacık soğanları, yağı, sarımsağı da ekleyip orta hararetli ateşte, sulanıp suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırmak, suyunu çekince bir bardak su ilave edip ağır ateşe alınmalı, hafif hafif pişirmeye bırakılmalı suyu verince dolma biberleri ufak parçalara bölüp mantarla beraber ilave etmeli, şayet suyu az gelip de etler pişmezse bir miktar daha su ilave edip pişmeye bırakılmalı ![]() ![]() Not: Yufkanın üzeri bir yumurta sarısı ile yumurtalanmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|