Abanuş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
AbanuşAbanuş Tarifi - Abanuş Yapılışı - Abanuş Nasıl Yapılır - Abanuş Malzemeleri ![]() İçindekiler: 200 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2-3 adet çarliston biber (közlenmiş, ince kıyılmış) 3 adet domates (közlenmiş, ince kıyılmış) 4 adet patlıcan (közlenmiş, ince kıyılmış) 4 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın ![]() • Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin![]() • Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın ![]() • Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın ![]() • Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin![]() • Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın
|
|
|
|