![]() |
Abanuş
Abanuş Tarifi - Abanuş Yapılışı - Abanuş Nasıl Yapılır - Abanuş Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 200 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2-3 adet çarliston biber (közlenmiş, ince kıyılmış) 3 adet domates (közlenmiş, ince kıyılmış) 4 adet patlıcan (közlenmiş, ince kıyılmış) 4 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın. • Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak. daha pişirin. • Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın. • Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın. • Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak. daha pişirin. • Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.