ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Abanuş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194765)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:17 AM

Abanuş
 
Abanuş Tarifi - Abanuş Yapılışı - Abanuş Nasıl Yapılır - Abanuş Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

200 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2-3 adet çarliston biber (közlenmiş, ince kıyılmış)

3 adet domates (közlenmiş, ince kıyılmış)

4 adet patlıcan (közlenmiş, ince kıyılmış)

4 diş sarmısak (dövülmüş)

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın.

• Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak. daha pişirin.

• Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın.

• Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın.

• Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak. daha pişirin.

• Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.