Domates Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates TavaDomates Tava Tarifi - Domates Tava Yapılışı - Domates Tava Nasıl Yapılır - Domates Tava Malzemeleri ![]() İçindekiler: 400 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 6 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet soğan (iri doğranmış) 2 adet yeşil dolmalık biber (küçük küp doğranmış) 1 adet orta boy patlıcan (alaca soyulmuş, küçük küp doğranmış) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber salçası 3 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-5 dak soteleyin![]() • Karıştırmaya devam ederek soğanları ekleyin Hafif tuz serpin ve 3-4 dak soteleyin Ateşi kısın Karıştırmaya ara vermeden yeşil biber ve patlıcanları ilave edip, 3-4 dak pişirin![]() • Salçayı hafifçe karıştırarak suyu akıtıp, yedirin ![]() • Etli patlıcana sulu salçayı ve domatesleri ekleyin Pul kırmızıbiber, tuz ve karabiber serpip, hafifçe karıştırın Kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak, etler yumuşayıncaya kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dak pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|