![]() |
Domates Tava
Domates Tava Tarifi - Domates Tava Yapılışı - Domates Tava Nasıl Yapılır - Domates Tava Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 400 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 6 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış) 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet soğan (iri doğranmış) 2 adet yeşil dolmalık biber (küçük küp doğranmış) 1 adet orta boy patlıcan (alaca soyulmuş, küçük küp doğranmış) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber salçası 3 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-5 dak. soteleyin. • Karıştırmaya devam ederek soğanları ekleyin. Hafif tuz serpin ve 3-4 dak. soteleyin. Ateşi kısın. Karıştırmaya ara vermeden yeşil biber ve patlıcanları ilave edip, 3-4 dak. pişirin. • Salçayı hafifçe karıştırarak suyu akıtıp, yedirin. • Etli patlıcana sulu salçayı ve domatesleri ekleyin. Pul kırmızıbiber, tuz ve karabiber serpip, hafifçe karıştırın. Kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak, etler yumuşayıncaya kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dak. pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.