![]() |
Şiveydiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞiveydizŞiveydiz Tarifi - Şiveydiz Yapılışı - Şiveydiz Nasıl Yapılır - Şiveydiz Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 100 gr tereyağı 125 gr nohut (ıslatılmış, hafif haşlanmış) 300 ml su (kaynar) 6-7 adet taze soğan (ince kıyılmış) 250 gr pırasa veya taze sarmısak (ince kıyılmış) 500 gr yoğurt (süzme) 1 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı haspir 2 çorba kaşığı kuru nane Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Taze soğanın yeşil kısmı (ince kıyılmış, süslemek için) Tarif: • Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri ilave edin ![]() ![]() • Nohut ve suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın ![]() ![]() ![]() • Nohutlu eti hafifçe karıştırarak yavaş yavaş yoğurdu akıtın ![]() ![]() ![]() ![]() • Kalan tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|