ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şiveydiz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194759)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:18 AM

Şiveydiz
 
Şiveydiz Tarifi - Şiveydiz Yapılışı - Şiveydiz Nasıl Yapılır - Şiveydiz Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

100 gr tereyağı

125 gr nohut

(ıslatılmış, hafif haşlanmış)

300 ml su (kaynar)

6-7 adet taze soğan (ince kıyılmış)

250 gr pırasa veya taze sarmısak (ince kıyılmış)

500 gr yoğurt (süzme)

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı haspir

2 çorba kaşığı kuru nane

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Taze soğanın yeşil kısmı

(ince kıyılmış, süslemek için)



Tarif:

• Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri ilave edin. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin.

• Nohut ve suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak. pişirin. Soğan, pırasa, tuz ve karabiberi ilave edip, hafifçe karıştırın ve 15-20 dak. daha pişirin.

• Yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, 7-8 dak. ısıtın.

• Nohutlu eti hafifçe karıştırarak yavaş yavaş yoğurdu akıtın. Haspiri serpin ve karıştırmaya devam ederek, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 2-3 dak. daha ısıtın.

• Kalan tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin. Birkaç san. daha ısıtın, yemeğin üzerine gezdirin, taze soğanları serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.