Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
şorbik

Şorbik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şorbik



Şorbik Tarifi - Şorbik Yapılışı - Şorbik Nasıl Yapılır - Şorbik Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

4 çorba kaşığı tereyağı

100 gr nohut (ıslatılmış)

500 ml su (kaynar)

400 ml süt

Tuz (arzu edilen miktarda)



Tarif:

• Tereyağını ısıtıp, etleri katın Orta ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak soteleyin

• Nohutu süzüp, ete ekleyin ve üzerine suyu gezdirin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın Et ve nohut yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak pişirin

• Tuz serpip, sütü gezdirin Hafifçe karıştırıp, 10 dak daha pişirin

• Arzu ederseniz nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.