Şorbik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞorbikŞorbik Tarifi - Şorbik Yapılışı - Şorbik Nasıl Yapılır - Şorbik Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 4 çorba kaşığı tereyağı 100 gr nohut (ıslatılmış) 500 ml su (kaynar) 400 ml süt Tuz (arzu edilen miktarda) Tarif: • Tereyağını ısıtıp, etleri katın Orta ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak soteleyin![]() • Nohutu süzüp, ete ekleyin ve üzerine suyu gezdirin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın Et ve nohut yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak pişirin![]() • Tuz serpip, sütü gezdirin Hafifçe karıştırıp, 10 dak daha pişirin![]() • Arzu ederseniz nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|