ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şorbik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194669)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:33 AM

Şorbik
 
Şorbik Tarifi - Şorbik Yapılışı - Şorbik Nasıl Yapılır - Şorbik Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

4 çorba kaşığı tereyağı

100 gr nohut (ıslatılmış)

500 ml su (kaynar)

400 ml süt

Tuz (arzu edilen miktarda)



Tarif:

• Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak. soteleyin.

• Nohutu süzüp, ete ekleyin ve üzerine suyu gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın. Et ve nohut yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak. pişirin.

• Tuz serpip, sütü gezdirin. Hafifçe karıştırıp, 10 dak. daha pişirin.

• Arzu ederseniz nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.