![]() |
Şorbik
Şorbik Tarifi - Şorbik Yapılışı - Şorbik Nasıl Yapılır - Şorbik Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 4 çorba kaşığı tereyağı 100 gr nohut (ıslatılmış) 500 ml su (kaynar) 400 ml süt Tuz (arzu edilen miktarda) Tarif: • Tereyağını ısıtıp, etleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak. soteleyin. • Nohutu süzüp, ete ekleyin ve üzerine suyu gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın. Et ve nohut yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak. pişirin. • Tuz serpip, sütü gezdirin. Hafifçe karıştırıp, 10 dak. daha pişirin. • Arzu ederseniz nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.