![]() |
Şarap Soslu Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şarap Soslu Dana KuşbaşıŞarap Soslu Dana Kuşbaşı Tarifi - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Yapılışı - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 800 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 400 gr arpacık soğan 400 gr mantar 1 çorba kaşığı domates salçası 400 ml et suyu 200 ml su 250 ml şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı taze kekik 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış) Tarif: • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, arpacık soğanları katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() • Domates salçasına, karıştırarak yavaş yavaş et suyunu katın ![]() • Etlere, salçalı et suyu, su, şarap, sarmısak ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() • Etleri delikli kepçe ile süzerek ayrı bir kaba alın ![]() ![]() ![]() • Et ve mantarlı soğanları sos ile harmanlayıp, hafifçe ısıtın ve ateşten alın ![]() • Üzerine maydanoz serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|