![]() |
Şarap Soslu Dana Kuşbaşı
Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Tarifi - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Yapılışı - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 800 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 400 gr arpacık soğan 400 gr mantar 1 çorba kaşığı domates salçası 400 ml et suyu 200 ml su 250 ml şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı taze kekik 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış) Tarif: • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, arpacık soğanları katın. Karıştırarak, soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak. soteleyin. Mantarları ilave edin. Ara ara karıştırarak, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. • Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin. • Domates salçasına, karıştırarak yavaş yavaş et suyunu katın. • Etlere, salçalı et suyu, su, şarap, sarmısak ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. • Etleri delikli kepçe ile süzerek ayrı bir kaba alın. Tencerede kalan sosu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, sos yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin. • Et ve mantarlı soğanları sos ile harmanlayıp, hafifçe ısıtın ve ateşten alın. • Üzerine maydanoz serpin. Arzu ettiğiniz sote sebze ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.