ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şarap Soslu Dana Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194663)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:34 AM

Şarap Soslu Dana Kuşbaşı
 
Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Tarifi - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Yapılışı - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

800 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

400 gr arpacık soğan

400 gr mantar

1 çorba kaşığı domates salçası

400 ml et suyu

200 ml su

250 ml şarap

2 diş sarmısak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı taze kekik

1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)



Tarif:

• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, arpacık soğanları katın. Karıştırarak, soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak. soteleyin. Mantarları ilave edin. Ara ara karıştırarak, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

• Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin.

• Domates salçasına, karıştırarak yavaş yavaş et suyunu katın.

• Etlere, salçalı et suyu, su, şarap, sarmısak ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.

• Etleri delikli kepçe ile süzerek ayrı bir kaba alın. Tencerede kalan sosu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, sos yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin.

• Et ve mantarlı soğanları sos ile harmanlayıp, hafifçe ısıtın ve ateşten alın.

• Üzerine maydanoz serpin. Arzu ettiğiniz sote sebze ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.