![]() |
Kavurmalı Pide İçi Oktay Usta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavurmalı Pide İçi Oktay Ustapide harcı - pide içi nasıl hazırlanır - kaşarlı etli pide içi - kaşarlı kavurmalı pide tarifiMalzemeler: 4 su bardağı un 1 su bardağı tam buğday unu 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar ılık su İç harcı : 400 gr ![]() 3 adet kuru soğan 3 adet sivribiber 1 çorba kaşığı salça tuz karablber kekik 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı kaşar peyniri Yapılışı: Karıştırma kabına normal unu, tam buğday ununu, kuru mayayı, tuzu koyup hepsini kanştırdıktan sonra, ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz ve 3 dk ![]() ![]() ![]() ![]() Pidenin harcının hazırlanışı: Ocağın üzerine tavayı koyup, sıvı yağı ilave edip, minik doğranmış kuzu etini alıp kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış fırın tepsisine hamurlarımızı alıp, kavurma harcından tüm hamurlara yetecek şekilde paylaştırıp, üzerlerine yayıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Pideyi hazırlarken önce, iç harcını hazırlamınızı öneriyoruz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|