Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, kuşbaşı

İspanaklı Kuşbaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Kuşbaşı



Ispanaklı Kuşbaşı Tarifi - Ispanaklı Kuşbaşı Yapılışı - Ispanaklı Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Ispanaklı Kuşbaşı Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

1 çorba kaşığı köri salçası

200 gr basmati pirinci (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış)

400 ml et suyu veya piliç suyu

200 gr ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış)


Tarif:

• Köri salçasını kalın dipli bir tavada ve hafifçe karıştırarak 1-2 dak ısıtın Karıştırmaya devam ederek etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafı hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin

• Pirinç ve et suyunu ilave edip, hafifçe karıştırın Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın Pirinç suyu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dak pişirin

• Ispanak yapraklarını ekleyip, harmanlayın 5 dak dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.