Bademli Bamyalı Kuzu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Bamyalı KuzuBademli Bamyalı Kuzu Tarifi - Bademli Bamyalı Kuzu Nasıl Yapılır - Bademli Bamyalı Kuzu Malzemeleri Bademli Bamyalı Kuzu MALZEMELER 1 kg kuzu kusbasi1 orta boy sogan (ince kiyilmis) 5 dis sarmisak (ince kiyilmis) 1 adet kirmizibiber (kirmizi dolmalik biber de olabilir) ° Zencefil (2 çay kasigi kuru - 2 adet taze zencefilden 5 cm`lik parça tiraslanmis) 2 çay kasigi biberiye 2 çorba kasigi tarçin 2 çay kasigi toz kirmizibiber 3 su bardagi et suyu (750 ml )1 1/2 çorba kasigi bal 1 limonun suyu 4 su bardagi taze veya donmus bamya (400 gr )6 çorba kasigi ayiklanmis kabuksuz badem (80 gr )YAPILIŞ TARİFİ Kuzu etini kiyilmis sogan ve sarmisakla, pembelesinceye kadar kavurun ![]() Zencefil, biberiye, tarçin, et suyu, bal, limon suyu, toz kirmizibiber, tuz ve karabiberi ilave edin Orta ateste kapagi kapali olarak 40 dk pisirin![]() Bamya, badem ve kirmizibiberleri ilave ederek (tencerenin kapagi kapali olarak) 20 dk daha pisirin |
|
|
|